Τοποθεσία 

Η βίλα Diaplous βρίσκεται στα Κανατάδικα Ιστιαίας, ένα γαλήνιο μικρό χωριό δίπλα στη θάλασσα. Η περιοχή είναι γνωστή για την πλούσια και ιδιαίτερη βιοποικιλότητα. Η πυκνή βλάστηση της περιοχής την καθιστά ιδανική για αποδημητικά πουλιά, οπότε είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε κύκνους, πάπιες, ακόμη και φλαμίνγκο!  

Συμβουλή: νοικιάστε ένα ποδήλατο και απολαύστε τη βόλτα σας στον παραθαλάσσιο δρόμο από τα Κανατάδικα ως τους Ωρεούς!!


Αξίζει να επισκεφθείτε

Ιστιαία

Πρόκειται για την πλησιέστερη πόλη περίπου 5 χλμ. από τη βίλα Diaplous. Μπορείτε να βρείτε τράπεζες, καταστήματα, ταβέρνες, παραδοσιακά παντοπωλεία, καφενεία, φαρμακεία, νοσοκομείο, καταστήματα καλλιτεχνικών έργων και σουπερμάρκετ.

Υπάρχουν επίσης δύο μικρά αλλά ενδιαφέροντα μουσεία, τo μουσείo Φυσικής Ιστορίας και το Λαογραφικό μουσείο. 

Ωρεοί

Οι Ωρεοί είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη με γραφικό λιμάνι. Μπορείτε να βρείτε νόστιμες παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν θαλασσινές λιχουδιές. Το βράδυ ο κεντρικός δρόμος είναι διαθέσιμος μόνο για πεζούς και γίνεται ιδανικός για την έξοδό σας.

Το λιμάνι των Ωρεών, χώρος ζωντανός και φιλόξενος και αγαπημένο στέκι ντόπιων και επισκεπτών, φιλοξενεί ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το λιμάνι των Ωρεών είναι το δεύτερο πιο οργανωμένο λιμάνι της Ευβοίας, μετά από αυτό της Χαλκίδας, και αποτελεί ασφαλή σταθμό για αλιευτικά, ιστιοπλοϊκά και ιδιωτικά γιοτ. Νοικιάστε ένα σκάφος της επιλογής σας και απολαύστε την εκδρομή σας στις πανέμορφες γύρω περιοχές ή και στις Σποράδες.


GreekEnglish